torsdag 23. oktober 2014

The brown, old cabinet gets a makeover with home made chalkpaint

Tilbake i sommer kjøpte jeg denne brune, gamle skap online. Jeg hadde prøvd å finne noe som dette for en stund, og jeg var allerede ganske satt på bying en. Men selv om det er en ganske vanlig møbel her i Skandinavia, de bare syntes å gli ut av fingrene mine. Jeg var allerede ganske innstilt på å finne en, men ikke for enhver pris. Så da jeg snublet opp på dette for ca $ 45 (eller 300 kroner) Jeg hadde ikke tenkt å la det gå! Og jeg allso fått en ny venn sammen med det! Den formelle eieren av kabinettet har vist seg å dele min lidenskap for ommøblere og maleri. Hun ga allso meg de vakre håndtakene for min antikke chalkpainted secretaire . Hva en vinkel!
Men nå I`m procrastinateing ....


Heres skapet. Jeg er veldig lei meg for fryktelig før bildet, men da jeg tok disse bildene jeg ikke se meg selv å sette dem på en blogg. At ideen kom senere!
Så her har du det, en ganske enkel kabinett med beskjedne utskjæringer. Disse slags møbler var vanlig i 50-årene og kom ofte i serier, med matchende spisebord, stoler, cup boards etc.

Dette var min første noensinne møbler som jeg malte med hjemmelaget chalkpaint. Jeg gikk til min malingsleverandør og kjøpte en liten boks med andeeggblå, en mine favorit farger!
Jeg ble overrasket over hvor raskt det gikk! Den chalkpaint dryes veldig rask, og allmost av den tiden jeg var ferdig med med det første laget, kunne jeg starte den andre. Jeg did'nt sand det heller, bare vasket det siden det var full av spindelvev og støv.Igjen, forferdelig bilde, men her ser dere detaljene på carving etter at de fikk en runde med sliping og mørk voks.

Etter to lag med maling, pusset jeg ned hjørnene og andre områder som ville ha fått en normal slitasje gjennom årene. Så hele stykket fikk et godt lag med klar voks, befor jeg satt på mørk voks på flere strategiske steder. Den klare voks gir den en silkeaktig smooooth lag etter en dag eller to når det har vært skikkelig dynket i en allso beskytter lakken.Jeg er veldig fornøyd med resultatene! Det matcher selv min chalkpainted 60`s tv kabinett. 
Men dvs et show for en annen dag.
Takk for at du stakk innom!

(You can read about this post over at Songbirds Vintage Inspirational Party!

3 kommentarer:

 1. Hi Tone! What a lovely piece! You did a great job with your homemade chalk paint! Thanks for sharing! Blessings from Bama!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Felecia, that is very kind! And Thank you for stoppin by:)

   Slett
 2. The secretary looks great! I love it in white, what a great place to create and display decorations.

  SvarSlett

Thanks for leaving a comment! They are all very apreciated!